Адсорбент "ВИНОСОРБ"

Загальний опис

«ВИНОСОРБ» являє собою екологічно чистий адсорбент на основі палигорськіту та призначений для використання у виноробній та харчовій промисловості з метою освітлення виноматеріалів, соків та інших напоїв, а також для недопущення вторинного помутніння.

«ВИНОСОРБ» виготовляється у відповідності до вимог ДСТУ 2859-94 (ГОСТ 30233-95) «Палигорськіт для виноробної промисловості».

Матеріал застосовується у вигляді 10-20% водяної суспензії з частками певної дисперсності. Технологія застосування "ВИНОСОРБУ" не відрізняється від загальноприйнятої у виноробстві та харчовій промисловості.

При використанні у якості адсорбенту «ВИНОСОРБ» має низку переваг у порівнянні з бентонітовими глинами:

  • зниження технологічних дозувань;
  • скорочення термінів освітлення з 14 до 1-3 днів;
  • зниження втрат цільового продукту за рахунок невеликого та компактного осаду;
  • низька норма витрачання сухої речовини: усього 0,8-1,0 г порошку «ВИНОСОРБ» на 1 літр вина або соку.
Технічні характеристики
Найменування параметру Опис / Значення
1 Зовнішній вигляд Колір світло-сірий, палево-біла глина у вигляді дрібних багатокутних частинок з шорсткою поверхнею
2 Органолептична проба без запаху та смаку
3 Вміст мінералів, % (не менш як) 90,0
4 Масова частка вологи, % (не більш як) 15
5 pH водяної суспензії (не більш як) 6,0
6 Масова частка осаду на ситі (ГОСТ 6613)
№ 004, % (не менш як) 90,0
№ 025, % (не більш як) 5,0
на піддоні, % (не більш як) 5,0
7 Набухання, % (не більш як) 70,0
8 Відстій 10%-ої водяної суспензії, % (не більш як) 0,5
9 Вміст піску та грубодисперсних часток, % (не більш як) 5,0
10 Сорбційна місткість за желатином, мг/100 г (не менш як) 25,0
11 Вміст кальцію, мг/100 г (не більш як) 0,05
12 Вміст заліза, мг/100 г (не більш як) 0,08
13 Присутність миш'яку не допускається
Valid XHTML 1.0 Strict Правильний CSS! Хостинг MiroHost.net